Brandweer komt op kraamvisite in Angelslo

Geplaatst op 25 October 2018 in de categorie , ,

Brandweer in Emmen, Assen en Hoogeveen op kraamvisite

 

Onder het motto ‘Maak van je roze wolk geen rookwolk’ bezoekt de brandweer op 27 oktober ouders van baby’s die de afgelopen maand geboren zijn in Assen, Hoogeveen en Emmen. De baby krijgt een speciale brandweerknuffel, Smokey genaamd. Daarnaast hangt de brandweer ook gratis een rookmelder op en krijgen de ouders tips om de (brand)veiligheid in huis voor hun kind en henzelf te vergroten.

 

 

Uitreiken eerste knuffel

Zaterdag 27 oktober om 11 uur brengt de brandweer samen met burgemeester Eric van Oosterhout het eerste bezoek aan een jong gezin in de wijk Angelslo. Dit bezoek is de aftrap voor  de campagne van de brandweer in Drenthe om het brandveiligheidsbewustzijn van ‘jonge’ ouders te vergroten. Aansluitend worden de andere kraamvisites afgelegd in Emmen, Assen en Hoogeveen.

 

 

Maak van je roze wolk geen rookwolk

Het motto van de jaarlijks in oktober georganiseerde brandpreventieweken is dit jaar ‘Maak van je roze wolk geen rookwolk’. De komst van een kind geeft de ouders een nieuwe rol. Te midden van beschuit met muisjes en korte nachten is brandveiligheid vaak niet het eerste waar aan gedacht wordt. In heel Nederland worden daarom in de maand oktober door de brandweeracties georganiseerd voor ‘jonge’ ouders.