10 jaar Buurtzorg Nederland

Geplaatst op 8 January 2017 in de categorie , , ,

10 jaar Buurtzorg Nederland

Het eerste team startte in Enschede in 2007. Het anders omgaan met zorg sloeg aan en in 2008 vond er een enorme groei plaats. Inmiddels zijn er bijna 900 teams en 10.000 collega’s werkzaam en voorziet Buurtzorg ruim 75.000 mensen van zorg. In Emmen zijn er inmiddels 5 teams actief in de wijken.

Om dit te vieren vinden in het hele land Buurtzorgfeestjes in de wijken plaats. Voor deze kleinschaligheid is gekozen om zo dicht mogelijk bij de cliënten te blijven en iedereen de gelegenheid te geven om bij dit feest mee te vieren.

Team Emmen Noord en het Psychogeriatrisch team Noord Oost vieren samen met hun cliënten en mantelzorger op maandag 9 januari, van 11.00 tot 15.00 uur, in het Wijkgebouw “de Marke” in Angelslo hun feestje. Er is gekozen voor een gevarieerd programma met een educatief tintje.

Er wordt begonnen met kop koffie met iets lekkers erbij. Om 11.30 uur geeft de diëtiste een kleine presentatie met ondervoeding als thema. Ondervoeding bij ouderen komt in de thuiszorg bij 15 tot 25% voor. Bij ondervoeding is er sprake van verlies van lichaamsgewicht en spiermassa. Hierdoor daalt de weerstand, hebben ouderen een verhoogde kans op vallen, complicaties bij ziektes, verminderde zelfredzaam en ervaren zij vaak een verminderde kwaliteit van leven. Aansluitend verzorgd Apetito een geheel verzorgd buffet. Na het eten is er tijd voor muziek, schetsjes een dansje en gezelligheid.

Als extraatje krijgen alle cliënten een prachtig boek waarin een beeld is geschetst van 10 jaar Buurtzorg. Er staan mooie foto’s in en er zijn ook prachtige verhalen van cliënten in opgenomen, vaak ontroerend mooi.

Het beloofd een prachtig feest te worden waarbij alle cliënten en hun mantelzorgeres in het zonnetje worden gezet.